0765 798 518

Str.Rezervelor nr.89, bl 2, Militari Residence

Changing Lives One Smile At A Time!
DentAlert te poate ajuta cu orice problema.

Serviciile oferite

Profilaxie :

Detartraj -> este o procedură stomatologică prin care se îndepărtează tartrul și placa bacteriana depuse pe suprafata dintilor.

Periaj Profesional -> este o măsură de profilaxie care se realizeaza in  cabinetul medicului stomatolog.  Acesta are scopul de a completa metodele de igienă orală pe care pacientul şi le poate aplica acasă ( periaj, ata dentara, apa de gura ).

Air flow -> Cu ajutorul acestei etape de curățare prin Air Flow se îndepărtează atât placa bacteriană cât și tartrul supra și sub gingival cât și o mare parte din colorațiile alimentare sau cele cauzate de fumat.

 

Odontoterapie:

Odontoterapia restauratorie este o ramura a medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul cariilor dentare.

Caria dentara se caracterizeaza prin distructia dintelui de la smalt spre pulpa dintelui.

Manevrele terapeutice se efectueaza sub anestezie locala iar materialele de obturatie sunt adaptate fiecarei situatii in parte.

 

Endodontie :

Endodonția este o specialitate a medicinei dentare ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticul, tratamentul și vindecarea afecțiunilor datorate țesutului moale aflat în interiorul dintelui (pulpa dentară sau nervul dintelui) precum și a ligamentelor de susținere situate în vârful rădăcinii.

 

Chirurgie :

Cea mai frecventa interventie chirurgicala intalnita in stomatologie este extractia dentara. Atunci cand un dinte este foarte distrus si nu mai poate fi refacut sau daca imbolnavirea sa provoaca complicatii, el trebuie extras.

Tipurile de intervenţii chirurgicale:

  • Extracţii dentare simple
  • Extracţii dentare complicate care presupun înlăturarea ţesutului moale care înconjoară osul sau cioturile de rădăcină
  • Extracţii ale molarilor de minte (simple, semi incluse, incluse)
  • Implant dentar
  • Restaurarea osului.

 

Protetica :

 

Protetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa sau reabilitarea orala complexa a arcadelor dentare.

Protetica dentara inseamna refacerea dintilor prin :

Lucrari fixe : fatete, coroane, punti dentare.

Lucrari mobile : proteze totale sau partiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

 

Pedodontie :

Pedodontia reprezinta ramura medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul specific al dintilor de lapte si al dintilor permanenti tineri

Pedodontia cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari, etc) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor, pentru ca unele afectiuni ale dintilor de lapte pot provoca tulburari in dezvoltarea si eruptia dintilor definitive.

Implantologie :

Implantologia este o specialitate chirurgicală care are rolul de a înlocui dinţii lipsă din cavitatea bucala.

Implantul dentar este un surub metalic din titan sau zirconiu  introdus în osul maxilar sau mandibular care inlocuieste radacina naturala a dintelui.

Implanturile dentare reprezintă soluția cea mai bună de înlocuire a dinților lipsă.